A Budapesti Értéktőzsdén a hét végén megcsappant a kereskedési kedv, kevesebb, mint 6 milliárd forint értékben születtek kötések. A BUX 85 ponttal, vagyis 1,1 százalékkal nőtt, és 7 626,33 ponton zárt. A vezető részvények közül egyedül a Mol papírja volt, mely az átlaghoz képest alacsony 0,2 százalékos értéknövekedést könyvelhetett el, árfolyama 5 235 forinton állapodott meg. Az OTP-részvény kurzusa, több mint 2 milliárd forintos forgalom mellett 1,4 százalékot erősödött, és 2 256 forinton zárt. A Matáv részvényének árfolyama 1,0 százalékos emelkedést követően 840 forinton állapodott meg. Emelkedett a gyógyszerszektor is. A Richter-papír kurzusa 0,8, míg az Egisé 7,3 százalékot hízott, így előbbi 12 600, míg utóbbi 12 500 forintról várja a hétfői nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!