A vezető részvények mindegyike veszített értékéből. A Mol papírjának kurzusa 1,9 százalékkal 5 200 forintra módosult, miután a cég az új év első napjára rögtön üzemanyag-áremelést jelentett be. A Matáv-részvény árfolyama 1,5, míg az OTP-é 2,0 százalékkal csökkent, így előbbi 808, míg utóbbi 2 200 forintot ért záráskor. A nap vesztese a blue chipek körében a Richter papírja volt, melynek kurzusa 2,3 százalékkal esett és 14 650 forinton állapodott meg. Riválisa az Egis részvénye ugyanakkor 2,2 százalékkal növelte értékét, így árfolyama 13 700 forintra ugrott. Szintén nyereséges napot zárt az IEB, melynek kurzusa egészen 1 701 forintig jutott, ami 4,9 százalékos emelkedésnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!