Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Negatív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén, ma is a támaszokra érdemes figyelni - kezdi tőzsdei elemzését az Equilor.

Szerdán folytatódott a kedden megindult korrekciós mozgás a BUX árfolyamában, melyet az OTP és a Mol visszaesése okozott. A bankpapír árfolyama fontos szint alatt zárt tegnap, amennyiben a 14 500 forintnál húzódó támasz is elesik, további tér nyílhat lefelé - írja a brókercég jóslatában.

A Mol jegyzése is lefelé tartott: beesett a 2 850 forintos szint alá, de nem kizárható, hogy a 2 800 forintos szint felé tendál majd az árfolyam csütörtökön.

"Richter emelkedése is megtorpant a 6 700 forintos szint alatt, a technikai kép alapján itt is várható némi visszarendeződés, az első fontosabb támasz 6 400 forintnál található. A Magyar Telekom ellenben emelkedni tudott a tegnapi kereskedésben, de összességében nincs változás, továbbra is a 435-450 forintos kereskedési sávjában mozoghat" - vélik a cég elemzői.

A kereskedésben meghatározó lehet, hogy a héten közölt adatok szerint decemberben tovább gyorsult a hazai év/év infláció, elérve a jegybanki célsáv tetejét jelentő 4 százalékos értéket. Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a bécsi Euromoney konferencián arról beszélt, hogy a második negyedévben már csökkenhet az infláció dinamikája, és a decemberi inflációs adat is összhangban van a jegybank várakozásával. Az elmúlt időszakban tapasztalt árfolyammozgás normális, nem fogja befolyásolni az infláció alakulását. Az alelnök nem aggódik a megnövekedett forintlikviditás miatt.

A forint erősödni kezdett a beszédet követően, azonban még napon belül visszagyengült a tegnap reggeli szintekre. Az euróval szemben egy viszonylag szűk tartományba szorult, mely 332-335 között húzódik. Csütörtök reggel nem volt jelentős változás az előző estihez képest a forintárfolyamban.

A napi kereskedésre még kihatással lehet, hogy az Egyesült Államok és Kína részleges megállapodást kötött a kereskedelmi háború lezárásáról.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!