A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt csökkenéssel indulhat a csütörtöki kereskedés - magyarázta Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője.

Az Equilor szakértője kitért arra, hogy június végén tárgyalhat az INA-részvények visszavásárlásáról a horvát kormány a Mollal. Az INA értékelésére felkért Lazard befektetési bank szerdán az INA-tanács előtt ismertette előzetes elemzését, a végleges jelentés egy hónapon belül készülhet el. A horvát kormányfő nem zárja ki, hogy stratégiai befektető vásárolná vissza a pakettet, tekintettel a gazdasági válságra. Horvátországban július elején tartják az előrehozott választásokat, addig biztos nem kerül áttörés az ügyben.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nap első felében csökkenés várható a BÉT-en. Az amerikai jegybanki kommunikációt követően jelentős mértékben estek a tengerentúli banki részvények, ami hatással lesz az OTP árfolyamára is, mint ahogyan szerte a világ bankrendszereiben.

Az egészségügyi járvány második hullámával kapcsolatos félelmek miatt csütörtökön főleg eladókra számítanak a hazai piacon, ami elsősorban az OTP, de kisebb mértékben a Mol árfolyamát is érintheti - tette hozzá Móró Tamás.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 364,69 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel, 37 514,79 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,6 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom erősödött az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 40 forinttal, 1,99 százalékkal 1972 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,91 százalékkal 11 310 forintra esett, forgalmuk 12,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1,50 forinttal, 0,39 százalékkal 384,50 forintra erősödött, forgalma 188,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 7015 forintot ért, forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!