A részvénypiac forgalma 19,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzése erőteljesnek nevezte a BÉT csütörtöki esését, mivel az európai részvénypiacok indexei csak kis mértékben csökkentek. Bosnyák Zsolt elemző a kedvezőtlen adatokat a korlátozások napközben bejelentett kiterjesztésével magyarázta. A szigorítás az összes vezető részvény árfolyamát visszafogta, de a BUX csökkenését a két nagy kibocsátó gyengülése okozta . A Mol és az OTP a szakember szerint különösen érzékeny a mostani helyzetre, így nem véletlen, hogy jelentős visszaeséssel zártak.

A Mol árfolyama 48 forinttal, 2,17 százalékkal 2162 forintra csökkent, 3,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 2,37 százalékkal 13 180 forintra esett, forgalmuk 12,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 409 forinton zárt a papír, forgalma 284,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,12 százalékkal 8390 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3643,62 ponton zárt csütörtökön, ez 36,71 pontos, 1,00 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!