Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forgalom az előző heti 40,28 milliárd forintról 67,01 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött összefoglalójában kiemelte: az előző heti esést követően emelkedéssel zárta a hetet a BUX, de a 40 ezer pontos szint átlépése még várat magára.

Az elemzésben jelezték, hogy nem változtatott a Mol hitelminősítésén az S&P Global Ratings, a nemzetközi hitelminősítő stabil kilátásokkal megerősítette a hazai olajtársaság 'BBB-' befektetésre ajánlott hitelminősítését.

A heti események között említették, hogy tovább "vette magát" az OTP. A társaság csütörtökig 360 ezer saját részvényt vásárolt vissza, az esetleges pénteki visszavásárlásokról a jövő hét első munkanapjáig érkezhet információ.

Az Equilor heti összefoglalójában kitért arra is, hogy a héten tette közzé idei első negyedéves jelentését az OPUS. A társaság bevétele több mint duplájára, 97,5 milliárd forintra emelkedett az első három hónapban az előző év azonos időszakához képest. A kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) ennél is nagyobb mértékben, az egy évvel korábbi 2,8 milliárd forintról 12,8 milliárd forintra nőtt.

Adózott eredmény soron 207 milliós veszteségről számolt be a társaság, ezt a pénzügyi soron elkönyvelt veszteség, valamint a jelentős adófizetési kötelezettség okozta.

A héten a legnagyobb mértékben, 8,64 százalékkal a Mol árfolyama erősödött, a részvény pénteken 2892 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 18,8 milliárd forintot.

A Richter 0,29 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 6820 forinton fejezte be a kereskedést. A papír heti forgalma több mint 7,6 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama 3,47 százalékkal csökkent, a bankpapír 8458 forinton zárt pénteken, forgalma a héten 38,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 5,31 százalékkal gyengült a héten, pénteken 339 forinton zárt, heti forgalma meghaladta az 1 milliárd forintot

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3741,41 ponton zárt a héten, ami 125,48 ponttal, 3,24 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!