Mínuszban indulhat a BÉT-en

A nemzetközi hangulat és az uniós központi bank ülésével kapcsolatos várakozások hatására csökkenéssel nyithat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.
Szabó Dániel, 2019. március 7. csütörtök, 08:44
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nap legfontosabb híre az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése, ahol várhatóan lefelé módosítják a növekedési és inflációs kilátásokat, illetve a piaci várakozások szerint új hitelösztönző programot is bejelentenek - mondta el Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek.

Délelőtt, az ülésig kis mértékű csökkenés várható az európai tőzsdéken, így a magyaron is, később pedig az EKB által bejelentettek befolyásolhatják leginkább a kereskedés irányát - mutatott rá.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője kommentárjában azt írta: az ereszkedő amerikai, majd ázsiai tőzsdék Európában is negatív nyitást jeleznek előre, a magyar piac pedig iránykereső lehet.

Az OTP szerdán új történelmi magasságokba emelkedett, csütörtökön tovább folytathatja a csúcsok döntését - jegyezte meg. A Mol már egy hónapon belül kétszer lefordult a 3330 körüli szintekről, így csütörtökön is jó eséllyel ezt teheti - fűzte hozzá.

Csütörtökön mínuszban zártak a fontosabb ázsiai indexek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 368,40 pontos, 0,90 százalékos emelkedéssel, 41 086,90 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt. A Mol 46 forinttal, 1,40 százalékkal 3332 forintra erősödött, 3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,09 százalékkal 12 050 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 470 forintra emelkedett, forgalma 290,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,37 százalékkal 5320 forintra csökkent, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK