A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Az OTP és a Richter gyenge teljesítménye húzta le a BUX-indexet, a magyar tőzsde így jelentősen alulteljesített az európai piacokhoz képest - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. Bár nem érkeztek egyéni hírek a vezető részvényekről, a Magyar Telekom lett a nap nyertese.

Az elemző szerint részben a nyári kereskedési nappal, részben pedig az egyéni hírek elmaradásával magyarázható, hogy alacsony volt a forgalom a BÉT-en.

A Mol 14 forinttal, 0,59 százalékkal 2364 forintra csökkent, 1,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,11 százalékkal 16 005 forintra esett, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,83 százalékkal 425 forintra erősödött, forgalma 103,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 0,79 százalékkal 8205 forintra gyengült, a részvények forgalma 982,3 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3842,91 ponton zárt hétfőn, ez 0,95 pontos, 0,02 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!