A BUX a keddi záráskor is rekordot döntött, előtte június első felében lépte át többször is a korábbi csúcsokat. A részvénypiac forgalma szerdán 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A vezető részvények kibocsátóinak jó eredményei élénkítették a kereskedelmet. A Mol féléves beszámolója ugyan még várat magára, de a várakozások kedvezőek, ezért is erősödhettek a részvényei rendkívüli mértékben - állapította meg Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. A BUX emelkedését a szakértő szerint a kedvező nemzetközi hangulat is segítette, és nem zárta ki azt sem, hogy a részvényindex még a nyáron átlépi az 50 ezer pontos lélektani határt - írta az MTI.

A Mol 68 forinttal, 2,81 százalékkal 2490 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,33 százalékkal 16 500 forintra csökkent, forgalmuk 2,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,35 százalékkal 423 forintra esett, forgalma 171,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,46 százalékkal 8705 forintra nőtt, a részvények forgalma 3,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3933,57 ponton zárt szerdán, ez 4,45 pontos, 0,11 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!