Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A csütörtöki jó hangulat kitartott pénteken is a magyar tőzsdén, a BUX-index közel egy százalékkal emelkedett - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en.

A Richter forgalma a többi részvényhez képest magas volt, ugyanakkor a gyógyszerpapír árfolyama csak enyhén emelkedett. A cég jövő héten teszi közzé gyorsjelentését, érdemes lesz figyelni arra, hogyan viselkedik majd, hosszú időt követően trendforduló is bekövetkezhet. Az OTP csütörtökhöz hasonlóan jól teljesített, a Mol is emelkedett, valamint a Magyar Telekom is kissé elszakadt a hosszú ideje támaszként szolgáló 400 forintos szintjétől.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az európai tőzsdéket pozitív hangulat jellemezte. A magyar részvényindexet az OTP húzta, de a többi vezető részvény is pluszban zárta a kereskedést.

A Mol 18 forinttal, 0,67 százalékkal 2710 forintra erősödött, 863,3 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,46 százalékkal 10 450 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,50 százalékkal 403 forintra emelkedett, forgalma 103,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,25 százalékkal 4882 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3878,21 ponton zárt pénteken, ez 30,94 pontos, 0,80 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!