Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csökkenő forgalom mellett erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 33 660,44 ponton zárt pénteken, 210,60 ponttal, 0,63 százalékkal magasabban az előző heti záróértékénél.

Az Equilor elemzői a heti összefoglalójukban azt írták, a héten oldalazott a héten a BUX index. A vezető részvényekhez köthető hírek közül az egyik leglényegesebb, hogy Richternek sikerült szintetizálnia a koronavírus kezelésében hatásos remdesivir hatóanyagot és az eddig legyártott gyógyszerek nagyjából 3000 kórházi beteg kezelésében segíthetnek. A gyógyszergyár a kormánytól kapta a megbízást és a finanszírozás is állami volt, így a legyártott gyógyszereket átadja, abból nem keletkezik árbevétele a társaságnak. A Richter árfolyama emelkedéssel reagált a hírre, de később visszaesett.

Összességében a Richter árfolyama a héten 1,8 százalékkal 6680 forintra drágult.

Az OTP Bank vezérigazgatója, Csányi Sándor szerdán jelentette be, hogy a cégcsoport tovább szeretne terjeszkedni és ehhez megfelelő célpontokat keres. Közölte azt is, hogy a tervek szerint a 2019-es és a 2020-as év után is fizet majd osztalékot a bank. A tavalyi év után 248 forintos osztalékot terveztek kifizetni, a Magyar Nemzeti Bank azonban 2021. január 1-ig az osztalékfizetés felfüggesztésére szólította fel a hitelintézeteket. Csányi Sándor szerint az OTP papírjai jelenleg 40 százalékos diszkonttal forognak a valós értékükhöz képest. Az OTP 10 ezer forintos szint felett zárt kedden és szerdán, csütörtökön azonban letörte ezt a szintet, pénteken tovább gyengült a bankpapír és 9870 forinton fejezte be a kereskedést.

Végül az OTP 9870 forinton zárta a hetet, ez mindössze 0,3 százalékos drágulásnak, gyakorlatilag stagnálásnak felel meg.

A másik két vezető papír közül a Mol-részvények ára szintén minimális mértékben, 0,2 százalékkal emelkedett, így 1670 forinton fejezték be a hetet. A többiekkel szemben a Magyar Telekom veszített értékéből, igaz, mindössze 0,1 százalékkal csökken az árfolyam, ennek eredményeként 362 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!