Megzavarodott Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 171,75 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 40 904,12 ponton zárt pénteken.
Domokos László, 2019. május 31. péntek, 17:56
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A részvénypiac forgalma 14,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A gyenge teljesítmény egyaránt jellemezte a magyar és a nemzetközi értékpapír-piacokat - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek. A piaci hangulatot befolyásolta a kereskedelmi háborús retorika, az amerikai elnök Mexikóra újabb vámtételeket helyezett kilátásba. Az árfolyamokat lefelé mozgatta a globális növekedéssel kapcsolatos félelem, miután a hajnali órákban Kínából gyengébb makroadatok érkeztek. A két tényező hatása alapvetően eladási hullámot generált.

A magyar piac sem tudott érdemi erőt felmutatni, a BÉT mínuszban zárt. Csak a Magyar Telekom tudott emelkedni a vezető részvények közül, ez leginkább a korábbi gyengélkedés utáni technikai korrekcióval magyarázható - tette hozzá a Concorde elemzője.

A Mol árfolyama 4 forinttal, 0,12 százalékkal 3276 forintra csökkent, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,98 százalékkal 12 150 forintra esett, forgalmuk 8,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,72 százalékkal 417 forintra erősödött, forgalma 148,7 millió forint volt.

A Richter-papírok ára nem változott 5230 forint maradt, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot tett ki.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4196,66 ponton zárt pénteken, ez 31 pontos, 0,73 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK