Nagy a jókedv Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 169,45 pontos nyitás után tovább emelkedett kedden délelőtt.
Domokos László, 2020. április 7. kedd, 12:37
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A BUX fél 12-kor 33 917,81 ponton állt, ami a hétfői záró értékéhez képest 1059,06 pontos, 3,22 százalékos emelkedés, a keddi nyitásnál 889,61 ponttal magasabb.

A részvénypiac forgalma délelőtt 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 62 forinttal, 3,15 százalékkal 2030 forintra erősödött.

Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 3,41 százalékkal 9110 forintra nőtt.

A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 4,72 százalékkal 377 forintra emelkedett.

A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 2,35 százalékkal 6525 forintra nőtt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.04.07 13:46

"Nagy a jókedv Budapesten"
Értsd nagy a mohóság. De meglesz ennek a böjtje is.

Először is mert jobban elhúzódik a járvány mint ahogyan a tőzsde azt beárazza. Ráadásul körbejár a földön. Ez azt jelenti hogy a termelés később indul újra mint ahogy a tőzsde beárazta. Nagyobb/elhúzódó gazdasági kiesés, kisebb profit/osztalék. Ez pedig újabb korrekciókat jelent.

Másodszor a gazdaságélénkítő csomagok hátulütői miatt. (Ha ezeknek nincsenek ilyen hátulütői, akkor a járvány kitörése előtt miért nem lépték meg őket?) Ezek a hátulütők a mentőcsomagok méretével arányosak. mivel a mentőcsomagok gigantikusak így a hátulütők is azok.
A tőzsdeindexek belépnek tehát az AGGÓDÁS korszakába, mikor hol ezért hol azért aggódnak a befektetők. Egész addig aggódnak amíg a tőzsdeindexeket le nem aggódják a mostani harmadára, azután ott vergődtetik.
Ez lesz a reményvesztettség kora, amiben a kiábrándultak/reményvesztettek részvényei újra visszakerülnek azokhoz akik újra (meg újra) meggazdagodnak belőle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html