A részvénypiac forgalma 4,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Napközben továbbra is kivárás jellemezte a részvénypiacokat, a befektetők a jövő héten érkező amerikai gyorsjelentésekre várnak. Sem a koronavírus terjedésével kapcsolatos, egyre rosszabb hírekre, sem a vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adatokra nem reagáltak a piacok, sem lefelé, sem fölfelé nem volt jelentős elmozdulás. A napközbeni eseménytelenség után azonban a nap végére "lefordultak" a piacok, a BÉT zárásakor az amerikai indexek 1,5 százalék körüli esésben voltak - mondta Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek.

A magyar tőzsdén - kis túlzással - érdektelenségbe fulladt a kereskedés, rendkívül alacsony volt a forgalom. Az európai piacon a német DAX index lógott ki fölfelé a sorból, egy-két pozitív meglepetést okozó vállalati gyorsjelentésnek köszönhetően. Csütörtökön tette közzé például előre hozott második negyedéves jelentését az SAP, kedvező eredményekről számolva be.

A forint enyhén erősödött, rövid ideig 353 forint környékén is járt az euróval szemben, de a nap végére kezd visszagyengülni - mondta a vezető üzletkötő.

A Mol árfolyama 1 forinttal, 0,05 százalékkal 1865 forintra csökkent, 906,6 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 1,01 százalékkal 10 810 forintra esett, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3,50 forinttal, 0,92 százalékkal 384,50 forintra erősödött, forgalma 101,1 millió forint volt.

A Richter-papírok 20 forinttal, 0,30 százalékkal 6675 forintra gyengültek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3390,36 ponton zárt csütörtökön, ez 11,98 pontos, 0,35 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!