A BUX délelőtt 11 óra körül 0,2 százalékos veszteségben, 40 503 pontnál állt azután, hogy emelkedéssel kezdte a napot. A magyar blue chipek 11 órára szintén elvesztették a reggeli lendületet és a veszteséges zónába süllyedtek.

Az OTP 0,3 százalékkal esett, részvényei 11 560 forintot értek. A Mol az előző napi zárószintjére esett vissza a reggeli erősödést követően, részvényei 3178 forintot értek. A Richter 0,7 százalékos gyengülést követően 5770 forintra esett. A Magyar Telekom 456 forintnál 0,5 százalékos veszteségben állt.

Nyugat-Európa részvénypiacai délelőtt 11 óra körül vegyes képet mutatott. A londoni FTSE 100 0,6 százalékos veszteségben járt, a DAX visszatért az előző napi zárószintjére a reggeli pluszos kezdést követően, a CAC-40 pedig 0,2 százalékos nyereségben állt.

A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékkal erősödött. A madridi IBEX-35 0,1 százalékos veszteségben, a milánói FTSE MIB pedig 0,5 százalékos nyereségben állt.

Az MTI szerint a piaci szereplők immár azt mérlegelik, hogy mi várható azután, hogy a várakozásokkal összhangban kedd este hatalmas többséggel utasította el a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.

Londoni elemzői vélemények szerint még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy a kilépési megállapodást valamilyen formában a parlament később elfogadja. Mindazonáltal vannak olyan aggodalmak, hogy politikai zűrzavarba torkollhat az ügy, és végül a legrosszabb forgatókönyv, a rendezetlen kiválás valósul meg.

Adrian Paul, a Goldman Sachs közgazdásza az MTI szerint az egyik feljegyzésében úgy vélte, hogy a parlamenti szavazás végkimenetele kissé valószínűbbé tett egy "puhább, későbbi brexitet", mi több, azt, hogy Nagy-Britannia mégsem lép ki az unióból. "Tovább csökkent a rendezetlen kiválás kockázata" - írta Adrian Paul, hozzátéve, hogy a Goldman Sachs fenntartja azt az alapforgatókönyvét, miszerint végül a kedden leszavazott dokumentumhoz hasonló tartalmú megállapodást fogad el a brit képviselőház.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!