Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 62,73 milliárd forint volt, szemben az előző heti 50,77 milliárd forinttal. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a magyar részvénypiac követte a nemzetközi trendet, a hét elején intenzíven emelkedett, majd negatív korrekció következett, a piacokon a volatilitás továbbra is rendkívül magas maradhat.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) korábban kibocsátott, és nemrégiben nagyrészt visszavásárolt Richter részvényekre kiírt átcserélhető kötvényekkel kapcsolatban új információ érkezett. A vagyonkezelő a piacon maradt összesített névérték 12 százalékát kitevő, 108,6 millió eurónyi kötvény visszavásárlási áraként a 100 ezer eurós névérték és a 1484,63 eurónyi felhalmozott kamat összegét nevezte meg, az elszámolás napjának pedig november 12-ét határozta meg - írja elemzésében az Equilor.

Péntektől új céggel is bővült a BÉT Xtend piaca: a digitális éttermet üzemeltető startup, a Cyberg Corp. lépett tőzsdére. A vállalat egy éttermet működtet, a jövőben nemzetközi terjeszkedést tervez, 2030-ig Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban nyitna összesen 73 hasonló egységet.

Kedden tartotta kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A várakozásoknak megfelelően ezúttal sem változtak a kamatkondíciók. Szintén kedden jelentette be az MNB, hogy tízszeresére emelték Magyarország aranytartalékát. Az októberben lezárult tranzakció során a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára növelték a volument, az arany megérkezett az országba. A lépést elsősorban stabilitási szemponttal indokolták, de a folyamat összefügg az államadósság devizaarányának csökkentésével is - hívja fel a figyelmet az Equilor elemzésében.

A héten a legnagyobb mértékben, 4,44 százalékkal az OTP árfolyama emelkedett, pénteken 10 350 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 27 milliárd forintot. A Richter árfolyama 2,88 százalékkal nőtt a héten, pénteken 5350 forinton zárt, heti forgalma 13,19 milliárd forint volt. A Mol részvények 0,61 százalékkal drágultak a héten, 2984 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma közel 9,7 milliárd forint volt. A héten a Magyar Telekom 0,38 százalékkal gyengült, pénteken 392,50 forinton zárt, heti forgalma 1,07 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3654,10 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 40,08 ponttal, 1,11 százalékkal magasabban.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!