A részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint a piacok túl vannak a pánikon. A nap elején volt némi csökkenés, ami Európában pluszba ment ment át, a magyar piac ugyanakkor a nap végére is mínuszban maradt. A vezető üzletkötő úgy véli, a nagy horderejű lépésekkel - mint például az országhatár lezárása - az esések nagyobb része már megtörtént.

A piac már kevésbé hektikus, mint eddig, nincsenek nagy csökkenések, Európában most már vannak - ha nem is emelkedő napok - napon belüli emelkedő periódusok. A hosszú ideig felülteljesítő magyar piac azonban most átváltott a másik irányba: az OTP 9815 forintra esett, de 9500 forint is volt az alja, a Molnak 1600 forint volt a minimuma - igaz, volt 1749 is -, és a korábbi "üdvöske", a Richter árfolyama szintén csökkent - mondta.

A forint sem tudott érdemben javulni, a BÉT zárása előtt 346,70 forinton állt az euróval szemben. Úgy vélte, a nemzeti fizetőeszköz árfolyamának újabb és újabb történelmi mélypontra süllyedése is mutatja a magyar eszközökkel szembeni bizalmatlanságot, az inflációval szembeni küzdelem kapcsán ugyanis voltak bizonyos várakozások, a jegybank pedig ehhez képest ahol tud, lazít - jegyezte meg.

A Mol árfolyama 30 forinttal, 1,74 százalékkal 1690 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 385 forinttal, 3,77 százalékkal 9815 forintra esett, forgalmuk 16 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 20 forinttal, 5,35 százalékkal 354 forintra gyengült, forgalma 693,1 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 55 forinttal, 0,97 százalékkal 5635 forintra csökkent, forgalmuk 5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2553,27 ponton zárt kedden, ez 16,84 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!