Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden az amerikai részvénypiacok a vártnál gyengébb makroadatok ellenére is pozitív tartományban zártak, ugyanakkor a napi csúcsoktól alacsonyabban - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Az ázsiai piacok vegyes képet nyújtanak, azonban a határidős indexek mérsékelt emelkedést jeleznek előre. A globális képet tekintve egyértelmű irányok nem rajzolódnak ki, ezen segíthetnének a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos újabb fejlemények, illetve a brexit tárgyalásokkal kapcsolatos friss impulzusok. A BÉT-en mérsékelt emelkedésre számít a nemzetközi hangulatot követve - írja az MTI.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is kismértékű emelkedésre számít nyitásban, nagyobb elmozdulás azonban nem várható.

A vezető részvények közül az OTP továbbra is a 13 000 forintos szintet próbálja tesztelni, de a keddi kereskedésben sem sikerült legyűrnie, szerdán a 12 700-13 000 forintos sávban mozoghat a bankpapír jegyzése. A Mol fontos támasz közelében mozog, amely 3270 forintnál található, és érdemes kiemelten figyelni rá, mivel letörése komoly csökkenést hozhat, amennyiben azonban felette tud maradni, ismét emelkedhet. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is sávozik a 460-475 forintos tartományban, az Equilor elemzői egyelőre nem várják, hogy innen ki tudna lépni. A Richter meg tudott kapaszkodni az 5200 forintos szint felett, azonban 5400 forintnál fontos ellenállás húzódik - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 135,80 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel, 41 740,97 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 10 forinttal, 0,30 százalékkal 3300 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,70 százalékkal 12 770 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,64 százalékkal 472 forintra nőtt, forgalma 153,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 2,02 százalékkal 5295 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!