A részvénypiac forgalma 13,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a nemzetközi hangulat határozta meg a keddi kereskedést. Az európai tőzsdék, azon belül a környező országok részvénypiacai is jól teljesítettek, a BUX emelkedése tehát nem számít rendkívülinek. Kibocsátói hírek nem mozgatták az árfolyamokat, egyedül a Magyar Telekom átmeneti felfüggesztése - a társaság részvény-visszavásárlási aukciója miatt - befolyásolta a kereskedést - idézi az MTI Józsa Bencét.

A Mol 34 forinttal, 1,21 százalékkal 2834 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 0,71 százalékkal 10 580 forintra nőtt, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,49 százalékkal 410 forintra csökkent, forgalma 964,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 290 forinttal, 4,39 százalékkal 6895 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3960,45 ponton zárt kedden, ez 36,86 pontos, 0,94 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!