Óvatosan, de folytatódhat az emelkedés a magyar tőzsdén miután a BUX csütörtökön 40 ezer pont felett zárt - vélte Csépai Miklós, a Gránit Bank Treasury értékesítési vezetője. Az utóbbi napokban a piacok világszerte erőteljesen csapkodtak, a befektetők érzékenyebbek lettek a geopolitikai hírekre - mutatott rá a szakember. Szerinte emiatt kiszámíthatatlanabbá vált a helyzet.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője kommentárjában kifejtette, hogy pénteken mérsékelt lejtmenetre számít a Budapesti Értéktőzsdén a csalódást keltő ázsiai makroadatok következtében. Az OTP lefordulhat a történelmi csúcs közeléből - emelte ki.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 154,49 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 40 041,71 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt. A Mol 8 forinttal, 0,26 százalékkal 3096 forintra csökkent, 974,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,20 százalékkal 11 840 forintra erősödött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,35 százalékkal 450,50 forintra nőtt, forgalma 1,0 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,36 százalékkal 5460 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!