A BUX pénteken közepes, 4,7 milliárd forintos forgalom mellett 20 pontot, azaz 0,3 százalékot esett és 7 294,07 ponton zárt. A Mol részvénye az egész heti rally után pénteken csak minimális, 0,2 százalékos emelkedést tudott produkálni, ám az olajipari cég papírjának árfolyama így is 13 százalékot erősödött a hét folyamán és 5 250 forinton zárta a hetet. A blue chipek közül a Matáv-papír járt pénteken a legjobban, árfolyama 1,4 százalékot emelkedett, és 790 forinton zárt. Nem volt ilyen jó napja azonban az OTP és a Richter papírjának. A hitelintézet papírjai 1,3 százalékos értékcsökkenést könyvelhettek el, kurzusuk 2 072 forintra módosult. A Richter részvényeinek árfolyama pénteken 1,2 százalékot süllyedt és 12 290 forintról várja az augusztus 20-ai ünnepség miatt szerdára tolódott nyitást. A gyógyszeripari részvény kurzusa 0,2 százalékot esett a hét folyamán, miközben maga a BUX 4 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!