A BUX-ot főként a Matáv és az OTP húzta fel: a távközlési papír 2,1 százalékkal 926 forintra, a bankrészvény pedig 1,6 százalékkal 19 200 forintra drágult. A Mol és a Richter lemaradt, az előbbi 0,4 százalékkal 5 490 forintra, az utóbbi 0,3 százalékkal 16 750 forintra erősödött, miközben az Egis 1,5 százalékkal 12 000 forintra emelkedett. A csalódást keltő eredményről beszámoló Démász részvényei 2,6 százalékos veszteséggel 9 450 forinton zárt, míg az üzemi szinten rekordprofitot felmutató Globus papírjainak árfolyama nem változott. Az említésre méltó forgalmú papírok közül a Prímagáz lett a nap nyertese, a részvények kurzusa 6,3 százalékkal 1 333 forintra ugrott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!