Továbbra is az optimizmus az úr a Budapesti Értéktőzsdén. A befektetők egész nap lelkesen vásárolták a részvényeket a piacon, így a BUX megtorpanás nélkül tudott növekedni. A fél ötkor tapasztalt 11 108 pontos szint ugyan 60 ponttal elmaradt a napi maximumtól, ám így is 2,7 százalékos növekedést takar. A 18,5 milliárd forintos forgalmat bonyolító piacon szerdán a Richter vitte a prímet, melynek kurzusa több mint öt százalékkal hízott. A Matáv is igyekezett, tőle 3,8 százalékos emelkedésre futotta. Az OTP árfolyama 2,8 százalékkal erősödött és megközelítette a 4 200 forintos szintet, míg a Mol szerény 0,8 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Egis is profitált a Richter száguldásából, így árfolyama közel négy százalékkal ugrott meg. A Fotex több mint 10 százalékkal növelte értékét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!