A részvénypiac forgalma 10 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója elmondta, meglehetősen volatilisen telt a nap a világ piacain. A jó ázsiai nyitás miatt a magyar piac is gyorsan masszív pluszba került, az első tíz percben kialakult napi maximum után azonban zárásig folyamatosan esett a BUX, végül 0,15 százalékos emelkedéssel zárt. A forgalom az átlagosnál magasabb volt.

Az OTP volt a "nehezék", vélhetően az olajár esése, a rubel gyengélkedése, az orosz operációba vetett hit meggyengülése miatt. A Richter, amely emelkedni tudott, reggel volt a legjobb formában, utána folyamatosan lefelé csúszott, a Mol napi mélypontja környékén zárt.

A Mol 15 forinttal, 0,11 százalékkal 13 215 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,93 százalékkal 5845 forintra csökkent, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,76 százalékkal 400 forintra nőtt, forgalma 120,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,20 százalékkal 5465 forintra emelkedett, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!