Enyhe forgalomban zajlik a kereskedés a hétfői napon a Budapesti Értéktőzsdén. Koradélután még nem érte el a forgalom a 4 milliárd forintot, a BUX index 39158 pontos enyhe mínuszban állt.

A vezető részvények közül az OTP árfolyama fél százalékos emelkedés után ismét a 12 ezer forintos lélektani határ fölött jár, a Richter és a Mol viszont mínuszban van. Szokatlanul erős forgalomban több mint 11 százalékot emelkedett a Rába, amely így a nap egyik nyertese. Szintén a nap nyertesének számít a Masterplast, amelynek az árfolyama 4,73 százalékot emelkedett délutánig.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!