A több mint húsz éves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvény keretében idén is 22 kategóriában díjazta a tavalyi, rendkívüli gazdasági helyzetben is kimagasló teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplőket a Budapesti Értéktőzsde. A díjak odaítélése a korábbi évekhez hasonlóan a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntése alapján történt, míg az "Az év online hazairészvény-kereskedési platformja" díj győztese ismét a nyilvánosan zajló online szavazás eredményei alapján került kiválasztásra. A díjak a tőkepiaci mérföldkövek, emlékezetes teljesítmények szimbólumaiként funkcionálnak, odaítélésükkel a BÉT célja a további fejlődés ösztönzése.

A rendezvény a járványhelyzetből adódóan a hagyományos gálaesemény helyett idén online formában, ugyanakkor a személyes esemény előnyeit is megőrizve került megrendezésre. A díjak átadásáról készült kisfilmek a Budapesti Értéktőzsde online felületein - honlapján, illetve Youtube csatornáján - már elérhetők. Így a rendezvénybe, a korábbi évek gyakorlatával szemben, ezúttal a résztvevőkön túl a tőzsde iránt érdeklődők is betekintést nyerhetnek.

Az OTP több díjat is kapott

A javasolt egészségügyi intézkedéseket figyelembe véve két napra bontott díjátadó ceremónia első napján Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke köszöntötte a díjazottakat. Az OTP Bank a tavalyi, a társaság számára 3 díjat eredményező BÉT Legek után ezúttal is különösen eredményesnek bizonyult: "Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója", valamint a "Kibocsátói transzparencia" díjat is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vehette át. A nap folyamán emellett átadták a Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódó díjakat, amelyeket az Alteo Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. nyert el.

A második nap Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatójának köszöntőbeszédével keződött. A minden évben fokozott figyelemmel kísért "Befektetői tudatosság terjesztéséért" járó díjat idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapesti Institute of Banking (BIB) közösen nyerte el, a díjat György László, az ITM államtitkára és Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója vette át.

A nap díjazottjai között szerepelt többek között "Az év alaptőke-emelése" kategóriában élen végzett AutoWallis Nyrt., "Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója Prémium kategóriában" első helyezettje, a Masterplast Nyrt., a "Kibocsátói transzparencia mid-cap díj" idei győztese, a Graphisoft Park Nyrt., vagy "Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon", a Gloster Infokommunikációs Nyrt. is. "Az év hazairészvény-kereskedési platformja" kategória idei nyertese a legtöbb érvényes szavazat alapján a KBC Securities MobilBroker/WebBroker online kereskedési rendszere lett.

 

A díjazottak listája
KategóriaDíjazott
A hazai tőkepiac fejlesztéséértHernádi Zsolt, Mol Nyrt.
Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díjMol Nyrt.
Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátójaOTP Bank Nyrt.
Kibocsátói transzparencia díjOTP Bank Nyrt.
Az év jelzáloglevél kibocsátójaOTP Jelzálogbank Zrt.
Növekedési Kötvényprogram kibocsátói díjAlteo Nyrt.
Növekedési Kötvényprogram befektetési szolgáltatói díjRaiffeisen Bank Zrt.
Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cégeErste Befektetési Zrt.
Wood & Company
Concorde Értékpapír Zrt.
Az év alaptőke-emeléseAutoWallis Nyrt.
Az év részvényalap-kezelőjeMKB-Pannónia Alapkezelő Zrt.
Befektetői tudatosság terjesztéséért díjInnovációs és Technológiai Minisztérium,
Befektetői tudatosság terjesztéséért díjBudapesti Institute of Banking
Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriábanMasterplast Nyrt.
Az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index-kereskedő cégeRandom Capital Broker Zrt.
Az év legnagyobb forgalmú határidős részvénykereskedő cégeErste Befektetési Zrt.
Az év legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cégeRaiffeisen Bank Zrt.
Az év befektetési szolgáltatója1. Concorde Értékpapír Zrt.
Az év befektetési szolgáltatója2. Equilor Befektetési Zrt.
Az év befektetési szolgáltatója3. OTP Bank Nyrt.
Az év hazairészvény-kereskedési platformjaKBC Securities

MobilBroker - WebBroker
Az év banki kötvénykibocsátójaMagyar Export-Import Bank Zrt.
Kibocsátói transzparencia mid-cap díjGraphisoft Park Nyrt.
A legjobb befektetői kapcsolattartóRéthy Róbert, MOL Nyrt.
Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piaconGloster Infokommunikációs Nyrt.
Az év adatszolgáltatójaRND Solutions Zrt.
Forrás: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!