Komoly pesszimizmussal tértek vissza a Budapesti Értéktőzsde befektetői a hosszú hétvégéről: a mutató a nyitás után meredek lejtőre került, s délelőtt már csak kilenc pont választotta el a 11 000 pontos határtól. Délután aztán lassan megindult a korrekció, így a BUX végül "alig" egy százalékos mínuszban, 11 174 ponton zárta a napot. A veszteség mérséklődésében nagy szerepe volt a Richter papírjának: a gyógyszerpapír az általános borúlátás ellenére másfél százalékos nyereséggel zárt, melynek nagy részét a délutáni órákban szedte össze. Nem így a Matáv, mely a nap végére 2,0 százalékos esést könyvelhetett el, így már csak 784 forintot ér a telekom-részvény. Az OTP 1,2, a Mol 1,5 százalékot veszített értékéből, így előbbi 4 250, utóbbi pedig 7 775 forinton állapodott meg. A kisebb papírok forgalma minimális volt, a 11 milliárd forintot meghaladó kötésértékből egyre sem jutott 75 millió forintnál nagyobb szelet. Az Antenna 3,5 százalékkal mérséklődött, míg az FHB 0,5 százalékkal haladta meg múlt pénteki zárókurzusát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!