A Pesti börzén meglehetősen visszafogott volt a hangulat csütörtökön, a mintegy 6,5 milliárd forintnyi forgalom ritkának számított az utóbbi időben. A BUX egy kezdeti fellelkesülést követően - mely hamar kifulladt - a nap nagyobb részét a 9 800 pont körüli sávan ingadozva töltötte, így nap végére nem okozott nagy meglepetést a mindössze hárompontos csökkenés. A forgalom felét a Mol-papírok feletti kötések adták, az olajrészvény árfolyama a blue chipek közt egyetlenként erősödést tudott produkálni: 0,7 százalékkal 6 870 forintra emelkedett. A Matáv egész nap ki sem mozdult a 840 és 850 forint közti sávból, a nap végi 845 forintos szint hajszálra megegyezett az egy nappal korábbi záróértékkel. A Richter folytatta tegnap kezdődött korrekcióját, a gyógyszerpapír ma 0,7 százalékot veszített értékéből és 24 140 forinton fejezte be a napot. Az OTP kurzusa alig 0,3 százalékkal csökkent: az utolsó kötés 2 815 forinton született. A nap sztárja a második napja dráguló Phylaxia volt, melynek kedvéért a kereskedési sávot is kitolták, így akadálytalanul drágulhatott 43 százalékkal 83 forintra. A TVK 2,0, a Synergon 3,2 százalékkal növelte értékét, a Graphisoft és az Egis azonban a vesztesek táborát gyarapította 2,1, illetve 0,6 százalékos visszaeséssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!