A 10 ezer forintos névértéken, 15 milliárd forint összegben az OTP Bank Nyrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. szervezésében kibocsátani tervezett kötvény futamideje három év, kamatozása fix 1,25 százalék. A teljesítés fordulónapja minden év október 18-a, lejárata 2022. A kibocsátási összeg a jegyzési érdeklődés függvényében 22,5 milliárd forintig emelkedhet.

A kötvényaukció tervezett időpontja október 16. A Magyar Nemzeti Bankhoz benyújtott kérelem elfogadását feltételezve a kötvény jegyzése 2019. október 24-én kezdődhetne meg a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

A Nemzetközi Beruházási Banknak - amely idén szeptemberben Budapestre helyezte át székhelyét Moszkvából - ez lesz a második forintkötvény kibocsátása a BÉT-en. A bank márciusban 24,7 milliárd forint értékben bocsátott ki szintén 3 éves és 2 százalékos fix kamatozású kötvényeket. A jegyzés során több mint 30 milliárd forint értékű adósságpapírra volt kereslet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!