Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A befektetők által a régióban leginkább kedvelt orosz tőzsde tegnapi bukása magával ránthatja többi fejlődő piacot is. Annak ellenére, hogy a BUX a környező országok indexeihez képest még egész jól teljesített, tegnap már minden indexpapír esetében nagy forgalmú eladások jelentek meg. Pozitívumként említhető, hogy tegnap még egészen kiegyensúlyozott volt a vételi és eladói oldalon álló intézmények adásvétele, ami arra enged következtetni, hogy nem lett minden komoly befektető egyszerre pesszimista. Az OTP esetében az emelkedő kötvényhozamok, a Mol piacán pedig a mostanában pesszimista olajszektor okozhat kellemetlen meglepetést. Az orosz piac kapcsán a hazai gyógyszergyártók megnövekedett kockázatára hívja föl a figyelmet a Concorde Call, különösen az Egist adták tegnap nagy forgalommal. A mai napon kezdődő két napos japán kamatmeghatározó gyűlés szakértők szerint véget vethet a nullához közeli kamatszintnek, aminek hatására a globális feltörekvő piaci alapok folytathatják az eladásaikat a tokiói börzén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!