Az OTT-ONE bejelentette továbbá, hogy egy mesterséges intelligencián alapuló kutatás-fejlesztési projektbe kezd, amelynek összköltsége 662,5 millió forint. A projekt neve "Surface Anomaly Detection (SAD)"; idegen tárgyak azonosítása védett területeken és kritikus útvonalon.

A kutatás-fejlesztési projekt célja, hogy egy olyan komplex, megbízható és költséghatékony megoldást kínáló, mesterséges intelligenciára, különösen a gépi látásra és tanulásra támaszkodó szoftveres és szenzorikai megoldás, illetve irányítóközpont jöjjön létre, amely lehetővé teszi védett területek, útvonalak szenzorokkal történő folyamatos, automatizált vizsgálatát, az idegen tárgyak azonosítását.

A hazai tulajdonban lévő részvénytársaság fő tevékenységi körei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak. A társaság 2015-ben, az üzleti stratégia átalakításával párhuzamosan változtatta korábbi nevét (HybridBox, Fuso) OTT-One-ra.

Az OTT-ONE a 2017. évi 1,152 milliárd forint után 2018-ban 1,701 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye a 2017. évi 111,1 millió forintról 2018-ban 215,5 millió forintra emelkedett.

A vállalat 2010 óta a BÉT kibocsátója, 18 forint névértékű részvényeivel a standard kategóriában kereskednek. A részvények záróára hétfőn 213 forint volt, 5 forinttal, 2,4 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 293,50 forint, a legalacsonyabb 183 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!