A PannErgy Nyrt. az idén sem fizet osztalékot

A PannErgy Nyrt. pénteki közgyűlése jóváhagyta az igazgatótanács közgyűlési hatáskörben korábban hozott határozatát, amelynek értelmében eredménytartalékba helyezik a 2019. évi adózott eredményt, 43,47 millió forintot, így a társaság nem fizet osztalékot - közölte a PannErgy Nyt. pénteken az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 7. péntek, 16:59
Fotó: Napi.hu

A társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készített éves beszámolójából - amelyet április 30-án tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján - kiderült, hogy a vállalat tavalyi adózott eredménye jelentősen elmaradt a 2018-as értéktől, ami 164,86 millió forint volt.

Az éves beszámoló szerint a PannErgy Nyrt. 335,23 millió forint konszolidált árbevételt ért el 2019-ben, amely 48 százalékkal elmaradt a 2018-as 648,44 millió forinttól.

A geotermikus energiatermelő rendszerek kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozó vállalatot a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. Részvényeivel pénteken délután 598 forinton kereskedtek, ez 1,60 százalékos gyengülés az előző záróárhoz képest. Egy éven belüli legmagasabb árfolyamuk 772 forint, a legalacsonyabb 461 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK