Alapvetően pozitív hangulatra számít a hazai piacon, a szerdai bejelentés alapján az Egyesült Államok és az EU közötti kereskedelmi vita csillapodni látszik, és ez pozitívan hat majd a budapesti kereskedésre - véli Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

Ezzel szemben állnak a nemzetközi vállalatok negatív jelentései, ugyanakkor a forint is erősödik, ezek eredőjeként csütörtökön a magyar részvénypiacon összességében nem túl heves, de érezhető emelkedésre lehet számítani a nap végére - mondta Móró Tamás.

QP | Quality Placement

Nem így látja ezt Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemezője: szerinte továbbra sem igazán talál magára a hazai részvénypiac, a vezető részvények mozgása elvált egymástól.

A forint árfolyama némileg erősödött az elmúlt napokban, várakozások szerint továbbra is a 325-ös szint közelében mozoghat a jegyzés az euróval szemben, nagyobb izgalmakra egyelőre nem számítanak, mivel az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő ülésén nem várható új bejelentést - közölte Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,52 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 34 963,19 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 3,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 30 forinttal, 1,12 százalékkal 2650 forintra csökkent, 765,2 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,10 százalékkal 9990 forintra esett, forgalmuk 1,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,75 százalékkal 404 forintra erősödött, forgalma 83,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,62 százalékkal 4840 forintra nőtt, a részvények forgalma 670,8 millió forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3760,84 ponton zárt szerdán, ez 9,24 pontos, 0,25 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!