A részvények összforgalma a múlt heti 37,658 milliárd forint után 48,596 milliárd forintra nőtt. Valamennyi vezető részvény gyengült – írja az MTI.

A BÉT teljesítménye változóan alakult a héten. A részvényindex csökkenéssel kezdett, a forgalom is alacsony maradt hétfőn, és ezt követően sem lendült föl lényegesen a kereskedés. Szerdán újabb visszaesés következett, amely csütörtökön már megközelítette a mínusz 2 százalékot. A BUX csak pénteken zárt viszonylag jelentős, 0,80 százalékos emelkedéssel, és az előző napokhoz képest jelentős forgalommal.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a múlt hét tőzsdei rekordjainak korrekciójaként értékelte az előző napok vegyes teljesítményét. Józsa Bence szerint a csütörtöki zárásig csak az AutoWallis részvényjegyzési programját lehet kedvezőnek tekinteni a tőzsdei hírek közül. Péntek délután a Richter közleményben számolt be az egyik saját készítmény gyógyító hatásosságát igazoló vizsgálatokról új betegség esetén, ezt követően egy órán belül több mint 4 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül a Mol gyengült a legnagyobb mértékben, 3,97 százalékkal. Árfolyama 2660 forinton zárt, heti forgalma 7,615 milliárd forint volt.

Az OTP 1,53 százalékot gyengült 24,362 milliárd forintos összforgalom mellett, árfolyama pénteken 18 695 forinton állt záráskor.

A Richter árfolyama 0,85 százalékos eséssel 8720 forintra csökkent, heti forgalma elérte a 12,259 milliárd forintot.

A vezető részvények közül a legkisebb mértékben, 0,46 százalékkal a Magyar Telekom árfolyama esett. Záró értéke 429 forint, összforgalma 411,8 millió forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,26 százalékkal, vagyis 11,32 ponttal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!