A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt. A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben, 1,2 százalékkal a Magyar Telekom drágult.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a budapesti tőzsdét iránykeresés jellemezte.

A Mol a héten publikálja gyorsjelentését, nagyrészt arra várnak a befektetők. Az olajipari papír 0,1 százalékkal 3024 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára szintén 0,1 százalékkal 12 440 forintra nőtt, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,2 százalékkal 438 forintra emelkedett, forgalma 37,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 0,5 százalékkal 5160 forintra drágultak, forgalmuk 786,3 millió forintot ért el.

A kisebb papírok közül kiemelkedő, több mint 1,4 milliárd forintos forgalom mellett 7,14 százalékkal emelkedett az Est Media árfolyama. A társaság hétfői bejelentése szerint a Park Teniszklub Zrt. július 26-án tőzsdén kívüli ügyletben Est Media törzsrészvényeket ruházott át harmadik felek részére, amivel befolyása 5 százalék alá csökkent. A GlobTerm Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a tájékoztatás szerint 10 millió Est Media törzsrészvényt vásárolt a Park Teniszklub Zrt.-től, amivel 9,82 százalékos befolyást szerzett.

A BÉT vezérigazgatója az Est Media kérésére a július 30-i tőzsdenapon a kereskedési idő kezdetétől a "lezárás szakasz" végéig felfüggesztette az Est Media törzsrészvényeivel való kereskedést. A kibocsátó azzal indokolta a kérést, hogy a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4276,89 ponton zárt hétfőn, ez 60,15 pontos, 1,39 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!