Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 12,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az ázsiai piacok gyengélkedése az európai és az amerikai piacokon is tükröződik, az indexek többségében ott is negatív tartományban vannak. Az elemző szerint elsősorban az Egyesült Államok és Kína közötti feszültségek, és a kereskedelmi megállapodás emiatti esetleges csúszása áll a középpontban.

A budapesti tőzsde ezzel szemben a nap vége felé pluszba tudott emelkedni, lendületét az OTP adta, amely - miután benézett 14 ezer forint alá - vissza tudott pattanni, és csúcsközeli szinten zárt. A BUX relatív ereje az OTP mellett kisebb részben a Richternek köszönhető, mely október közepe óta majdhogynem végig "száguld" - mondta Kocsis Márió.

A Mol 4 forinttal, 0,13 százalékkal 3006 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,43 százalékkal 14 150 forintra nőtt, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,45 százalékkal 439 forintra gyengült, forgalma 72,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,77 százalékkal 5895 forintra emelkedett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4010,29 ponton zárt szerdán, ez 12,08 pontos, 0,30 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!