Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 csatornán elmondta, a világ tőzsdéin az elmúlt napokhoz hasonlóan általában jó hangulat volt. Az ázsiai tőzsdék folyamatosan emelkedtek, Európában is szinte minden fontosabb tőzsdeindex fölfelé ment, a német DAX index például 0,5 százalékkal, míg a lengyel piac stagnált. Az amerikai piacokon 0,15 százalék körüli emelkedést lehetett látni a magyar tőzsde zárásakor.

A magyar piac ugyanakkor megint esett, magas forgalom mellett. Minden blue chip gyengült, a legnagyobb mértékben a Mol, de nem tudott talpra állni az OTP sem. A múlt hét sztárpapírja, a Richter, amely több jó hír után tudott 5160 forintig emelkedni, már csütörtökön elveszítette a lendületét, és a hét utolsó napján tovább esett, árfolyama közeledik az 5000 forinthoz. A Magyar Telekom, bár jelentős pluszban is volt napközben, ugyancsak veszített értékéből - mondta az üzletkötő.

A Mol árfolyama 60 forinttal, 2,08 százalékkal 2830 forintra csökkent, 4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,20 százalékkal 9960 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 6,50 forinttal, 1,59 százalékkal 401,50 forintra gyengült, forgalma 1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,98 százalékkal 5050 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!