Nagyot ment az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 226,04 pontos, 0,56 százalékos emelkedéssel, 40 615,42 ponton zárt pénteken - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. augusztus 9. péntek, 18:14
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 14,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a kereskedés hangulatát a nemzetközi piacokon az olasz kormányválság határozta meg, ennek a negatív hatása érződött. A magyar piac ennek ellenére emelkedni tudott, mivel az OTP Bank jóval a várakozások feletti eredményről számolt be. Ezt az egész piac pozitívan fogadta, az OTP-papírok forgalma meghaladta a 11 milliárd forintot, ami a teljes napi forgalom 80 százaléka - mutatott rá. A többi vezető részvény közül a Mol halványan emelkedett, a Richter és a Telekom viszont esett.

A Mol 0,1 százalékkal 2984 forintra erősödött, 858,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 2,6 százalékkal 12 650 forintra nőtt, forgalmuk 11,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,1 százalékkal 418 forintra csökkent, forgalma 125,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,3 százalékkal 4900 forintra esett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK