A részvénypiac forgalma kimagasló, 29,3 milliárd forint volt, aminek nagy része közvetlenül zárás előtt bonyolódott, pár másodperc különbséggel valamennyi nagy részvényből jelentős pakett cserélt gazdát. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, a budapesti tőzsde jelentősen alulteljesítő volt a nemzetközi környezethez képest. Európában iránykeresés volt jellemző, a német index enyhe pluszban, a francia pedig enyhe mínuszban volt zárás előtt. A BÉT ehhez képest jelentős mínuszban fejezte be a napot, a Mol és a Richter esett a legnagyobb mértékben, de az OTP árfolyama is csökkent.

A vezető elemző kiemelte, hogy a forint délelőtt rekord alacsony szintre gyengült az euróval szemben - 337 fölött is járt az euró árfolyama -, délutánra volt egy kis fordulat, de a magyar fizetőeszköz továbbra is gyenge, 336 forint fölött jegyzik az eurót. Hozzátette, nem volt semmilyen konkrét hír, az európai kereskedésben pedig délelőtt kifejezetten jó hangulat volt, ennek ellenére gyengült a forint.

A Mol árfolyama 80 forinttal, 2,66 százalékkal 2926 forintra esett, 7,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,07 százalékkal 14 300 forintra gyengült, forgalmuk 13,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 442 forintot ért záráskor, forgalma 208,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyam 120 forinttal, 1,99 százalékkal 5900 forintra csökkent, forgalmuk 7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3941,90 ponton zárt kedden, ez 16,59 pontos, 0,42 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!