Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint Európában a növekedési félelmek voltak a meghatározóak, a magyar piac ennek ellenére jól teljesített. A vezető elemző szerint ez alapvetően a Richternek köszönhető, mely közel 2 százalékkal emelkedett. Pluszban fejezte be a napot a Magyar Telekom is, míg a Mol és az OTP esett. Vállalati hír nem nagyon volt, a Richter vevői dominálták a kereskedést, ennek köszönhetően a BUX pozitívban zárt - mondta Móró Tamás.

A főbb nyugat-európai tőzsdék csökkenéssel nyitottak, és zárás előtt enyhe mínuszban voltak, a párizsi és a frankfuri index 0,3 százalékkal, a londoni 0,35 százalékkal esett. Indexcsökkenéssel indult a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon is, de a BÉT zárása előtt már pluszban voltak.

A Mol 10 forinttal, 0,38 százalékkal 2634 forintra gyengült, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,08 százalékkal 14 650 forintra esett, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal 452 forintra erősödött, forgalma 128,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,85 százalékkal 6885 forintra nőtt, forgalmuk 4,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3685,33 ponton zárt hétfőn, ez 86,24 pontos, 2,40 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!