Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a Magyar Telekom kivételével emelkedett az előző napi záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint pozitívak a nemzetközi piacok, "nem ütött léket" az Apple profitfigyelmeztetése, pont a technológiai részvények emelkednek a tengerentúlon.

Európában a Commerzbank emelkedik, bár eredménye fele lett a vártnak. Az Adidas német sportszergyártó árfolyama ugyan 276 euróra esett, miután bejelentette, hogy jelentősen csökkent az értékesítése Kínában a koronavírus-járvány miatt, de zárás előtt már 292 euró volt, mínusz 3 százalékról felment plusz 3 százalékra. Majdnem olyan helyzet van, ha valamelyik cégről rossz hír jött ki, nyugodtan vehetjük, mert csak nem jön újabb rossz hír - mondta az MTI-nek.

A magyar piacon a Richter jelentős forgalommal 7120 forintig emelkedett, az OTP pedig közelíti 15 850 forintos történelmi maximumát - emelte ki. A Mol is tovább erősödött, annak ellenére, hogy az olajipari cégek továbbra sem mutatnak sok erőt. A Magyar Telekom - amelynek kedden publikált osztalékjavaslata csalódást okozott, és szerdán még egy büntetést is kapott (a Gazdasági Versenyhivatal 670 millió forintra bírságolta a fogyasztók megtévesztése miatt, ez részvényenként 63 fillért jelent) - tovább esett.

A devizapiacon a forint árfolyama az euróval szemben megközelítette a 334 forintot, kis híján elérte, majd a nap végére visszament 337 forintra. A gyengülés oka egy cikk szerint az lehet, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bekérette a bankokat, és jelezte, hogy túlzott mértékben emelkedett a bankközi kamatszint. Ez azt a benyomást kelthette, hogy az MNB nem feltétlenül nézi jó szemmel a piacon gyorsan megindult monetáris szigorítást. Baráth Tibor szerint ebből látszik, hogy a jegybanknak éppen csak a "tűzoltás" a célja, az, hogy ne hirtelen gyengüljön a forint nagyot. A piac most kevésbé hisz az MNB elkötelezettségében, hogy valóban mindent hajlandó megtenni azért, hogy az inflációt visszaszorítsa - mondta.

A Mol 28 forinttal, 1,06 százalékkal 2668 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 380 forinttal, 2,49 százalékkal 15 630 forintra nőtt, forgalmuk 9,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7,50 forinttal, 1,68 százalékkal 438,50 forintra csökkent, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,85 százalékkal 7120 forintra, új éves csúcsra emelkedett, forgalmuk 2,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3702,77 ponton zárt szerdán, ez 0,34 pontos, 0,01 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!