A részvénypiac forgalma 13,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, a nemzetközi piacok mozgását a koronavírus-járvány globális felfutásától való félelem befolyásolta, ugyanis Pekingben, valamint az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül Texasban és Floridában tovább nőtt a fertőződtek száma. A piaci szereplők újabb gazdasági lezárásoktól tartanak ezeken a területeken. Mindezek hatására a nemzetközi tőkepiacokon eladási hullám alakult ki, amely hatással volt a magyar tőzsdére is.

QP | Quality Placement

A BÉT enyhén csökkent, Móró Tamás szerint a magyar részvények "jól tartották magukat". A Mol 21 forinttal, 1,07 százalékkal 1941 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 470 forintra esett, forgalmuk 9,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,78 százalékkal 386 forintra erősödött, forgalma 337,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,51 százalékkal 6890 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3519,63 ponton zárt hétfőn, ez 17,13 pontos, 0,48 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!