A részvénypiac forgalma 13,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, a nemzetközi piacokon kedvezőtlen a hangulat, mert a befektetők a koronavírus-járvány terjedésének sebessége miatt aggódnak.

A BUX-index azonban még a 0,23 százalékos gyengülésével is felül tudta teljesíteni a nyugat-európai piacokat, példaként a német DAX-indexet említette, amely 0,82 százalékot esett. Hozzátette, a vezető részvények közül elsősorban az OTP tudott erősödni, az árfolyam emelkedését vélhetően a saját részvény vásárlási programja is segíthette, amely már hetek óta tart.

A Mol 22 forinttal, 1,15 százalékkal 1892 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,40 százalékkal 11 600 forintra erősödött, forgalmuk 8,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,68 százalékkal 394 forintra nőtt, forgalma 84,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,73 százalékkal 6810 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!