A részvénypiac forgalma 12 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek kifejtette: a nemzetközi kedvező befektetői hangulatnak köszönhető a BUX és a vezető részvények erősödése, a magyar piacot mozgató hír nem érkezett a nap folyamán.

Délután érkeztek az Egyesült Államokból az átfogó munkaerőpiaci adatok. Ennek alapján úgy fest, hogy kezd talpra állni az amerikai munkaerőpiac, amely egy elég fontos indikátora a gazdaságnak, a legutóbbi heti adatok csalódást okoztak, de a mostani friss adatokat pozitívan fogadta a piac - mondta. Az elemző emellett jó hírnek ítélte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Nhp hajrá program feltételeire vonatkozó bejelentését is.

A Mol 39 forinttal, 2,14 százalékkal 1860 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,46 százalékkal 10 900 forintra nőtt, forgalmuk 8,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,66 százalékkal 380,50 forintra emelkedett, forgalma 90,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 370 forinttal, 5,67 százalékkal 6895 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3466,20 ponton zárt csütörtökön, ez 49,39 pontos, 1,45 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!