A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek iránykeresőnek jellemezte a nemzetközi piacokat, amelyek leginkább arra kíváncsiak, hogy a vakcinák hatása mikor nyilvánul meg a koronavírus által újonnan megbetegedettek számának a csökkenésében.

Kiemelte: alacsony forgalommal zárta a hét utolsó kereskedési napját a magyar tőzsde, a BUX-index gyengült, alulteljesítő volt az európai börzékhez képest.

A vezető részvények közül a legnagyobb mértékben az OTP esett, vállalati hír nem érkezett a bankpapírról, amely alul is teljesítette az európai szektortársait. Folytatódott a Richternél a csütörtökön kezdődött korrekció, amely alapvetően technikai jellegű, a gyógyszerpapír jelentős emelkedésen van túl idén. A Mol pluszban zárt, ugyanakkor az európai olajcégek alapvetően nem tudnak jó hetet maguk mögött annak ellenére sem, hogy az olajár jól teljesített a héten - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy pénteken két hitelminősítő - a Fitch Ratings és a Standard&Poor's - is vizsgálja Magyarországot. Az elemző nem számít módosításra, véleménye szerint mindkét intézetnél a jelenlegi osztályzaton maradhat Magyarország szuverén adósbesorolása stabil kilátással.

A Mol 18 forinttal, 0,81 százalékkal 2234 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,50 százalékkal 13 150 forintra csökkent, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 405 forintra nőtt, forgalma 516,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,11 százalékkal 8475 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3716,17 ponton zárt pénteken, ez 18,83 pontos, 0,50 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!