A részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy amennyiben a pozitív nemzetközi hangulat megmarad, akkor a következő hetekben folytatódhat az emelkedés a magyar piacon.

A vezető részvényekről megjegyezte, a HSBC reggel az OTP célárfolyamát 18 600 forintról, 20 000 forintra emelte vételi ajánlással, ez azonban nem volt hatással a bankpapírok árfolyamára. Varga Zoltán úgy vélte, az OTP jegyzése az osztalékfizetési moratórium miatt nem emelkedik.

Közölte, a Standard&Poor's pénteken este teszi közzé Magyarország adósbesorolásának felülvizsgálatát, az elemző várakozása szerint maradhat a BBB osztályzat stabil kilátással. Varga Zoltán szerint a hitelminősítő döntése a forint piacára lesz kihatással.

A Mol árfolyama változatlanul 2430 forinton zárt, 547,4 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 15 forinttal, 0,09 százalékkal 16 680 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,23 százalékkal 436 forintra emelkedett, forgalma 76,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,52 százalékkal 8780 forintra erősödött, a részvények forgalma 852,2 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4009,14 ponton zárt pénteken, ez 6,27 pontos, 0,16 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!