A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, az európai és a tengerentúli tőzsdék is pluszban voltak, ezért meglepő a magyar piac alulteljesítése. A BUX erős mínuszban zárt, bár a forgalom nem volt túl nagy kedden.

A vezető hazai részvényekről egyedi, vállalati hírek nem érkeztek. Az OTP viszonylag nagy forgalom mellett esett, de gyengén teljesített a Richter, és az emelkedő olajárak ellenére a Mol is. A mínuszoknak konkrét oka nem volt, a szakértő szerint mintha kicsit elfordultak volna a Budapesti Értéktőzsdétől a befektetők az utóbbi napokban.

A Mol árfolyama 24 forinttal, 1,00 százalékkal 2376 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 225 forinttal, 1,36 százalékkal 16 275 forintra esett, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,47 százalékkal 427 forintra erősödött, forgalma 151,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,50 százalékkal 7905 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3786,58 ponton zárt kedden, ez 11,80 pontos, 0,31 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!