A részvénypiac forgalma 14,7 milliárd forint volt, melynek közel felét a Richter adta. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, az OTP és a Richter erősödött, a Mol és a Magyar Telekom gyengült.

A nemzetközi befektetői hangulat enyhén negatív volt - mondta az MTI-nek Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. A magyar piac ennek ellenére emelkedéssel zárt, ami főleg a Richternek köszönhető. A magyar gyógyszerpapír kereskedése a gyorsjelentés publikálását követően árfolyamcsökkenéssel indult, de a nap végére elég komoly emelkedésbe csapott át, főleg ez húzta fel a BUX-ot - tette hozzá.

Miközben a részvénypiacon emelkedés látható, a forint tovább gyengült, a forint-euró árfolyam 339 forint felett új történelmi szintet ért el, és a dollár-forint is átlépte a 309 forintot nap közben - mondta a senior elemző.

A Richter tavaly az utolsó negyedévben 12,074 milliárd forint adózás utáni veszteséget könyvelt el, 2,2 százalékkal többet, mint a bázisidőszakban. Az árbevétel az előző év azonos időszakához viszonyítva 14,1 százalékkal, 138,735 milliárd forintra nőtt. A Portfolio.hu által készített konszenzus szerint az elemzők 134 milliárd forint árbevételre és veszteség helyett 19,6 milliárd forint adózott nyereségre számítottak 2019 utolsó negyedévében.

Az amerikai tőzsdeindexek négy nyereséges nap után lefelé korrigáltak pénteken nyitáskor, és az európai indexek is veszteségben jártak az amerikai piacok nyitásakor.

A Mol 8 forinttal, 0,30 százalékkal 2644 forintra gyengült, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 160 forinttal, 1,09 százalékkal 14 810 forintra erősödtek, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 3 forinttal, 0,66 százalékkal 451 forintra mérséklődött, forgalma 394,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,81 százalékkal 6760 forintra nőtt, forgalmuk 7,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3599,09 ponton zárt pénteken, ez 23,68 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!