A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta: a Mol és a Richter erősödésének köszönhetően emelkedett újabb történelmi csúcsra a BUX-index.

Hozzátette, a kis papírok közül a geotermiával foglalkozó PannErgy emelkedett ki, ugyanis 794 millió forintos forgalomban a részvény árfolyama 14,61 százalékkal nőtt. Az elemző szerint ez azzal magyarázható, hogy a PannErgyre a jelenlegi kereskedelmi áránál egy magasabb célárat fogalmazott meg az OTP.

Bosnyák Zsolt közölte, a BUX-index némileg felülteljesített a nemzetközi piacokkal összevetve, ahol iránykeresés volt a jellemző. A nemzetközi piacokon tapasztalt iránykeresés annak a következménye, hogy a kínai ingatlanpiaccal továbbra is problémák vannak: az Evergrande kereskedése még mindig fel van függesztve, ráadásul egy újabb ingatlanfejlesztőnek, a Fantasia Holdingsnak estek 50 százalékot a kötvényei, mert hétfőn nem fizetett a kötvényei után kupont. Ugyanakkor a nemzetközi piacok pozitívumként értékelték, hogy az Amerikai Egyesült Államokban megemelték az adósságplafont, így rövid távon már nem fenyeget a csőd veszélye.

A Mol 4 forinttal, 0,15 százalékkal 2684 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 5 forinttal, 0,03 százalékkal 18 590 forintra csökkent, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 424 forintra esett, forgalma 72,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,82 százalékkal 8590 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4325,13 ponton zárt pénteken, ez 14,99 pontos, 0,35 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!