A Budapesti Értéktőzsde szerint az a tény, hogy a régió vezető pénzintézetei és az általuk tulajdonolt bécsi tőzsde, valamint az osztrák elszámolóház jelentős forrásokat mozgattak meg a BÉT-részvények felvásárlásáért, azt jelzi, hogy a BÉT nemzetközi viszonylatban is sikeresen, eredményesen működik és a jövőre nézve is hasonló teljesítményt várnak a társaságtól. (A BÉT 2003. éves beszámolója szerint adózott eredménye 128 millió forint volt, idén pedig az eddigi időszak alapján további komoly növekedés mutatkozik a jövedelmezőségben.) A BÉT vezetése az igazgatóság által két évvel ezelőtt elfogadott stratégia megvalósítását tovább folytatja, a tervek szerint a BÁT-BÉT integráció hónapokon belül befejeződik. Természetesen a vállalat menedzsmentje jelezte a többséget megszerző konzorcium képviselőinek, amelyek maguk is jóváhagyólag részt vettek (a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság részvényeseként) a két éve indított stratégia megvalósításában, hogy nyitott minden olyan új elképzelésre, további javaslatra, amely a BÉT kapitalizációját, forgalmát, a kibocsátók és befektetők számát növeli, valamint további sikereket hoz mind a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaságnak és tulajdonosainak, mind pedig a magyar tőkepiac egészének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!